Proč se věnujeme sportu?

Sport je pro mnohé vrcholové sportovce práce, pro amatérské sportovce koníček, relax, zábava, posouvání hranic apod.. Každý sport je velmi specifický a má odlišné nároky na konstituci těla, psychiku, zdraví. Všechny tyto parametry mají zásadní vliv na výkonnost sportovce. Psychická nestabilita snižuje výkonnost a tělo je náchylnější na úrazy. CMB umí skloubit všechny tyto parametry a nastavit optimální plán pro sportovce, tým, trenéra, fyzioterapeuta a celý realizační tým. Spojení je cíleným a efektivním nástrojem, jak pomocí hlavy docílit optimálního nastavení. 

Pro jednotlivé druhy sportu máme úplně odlišné nastavení základních parametrů, které ještě více specifikujeme s daným sportovcem nebo týmem. Optimalizací parametrů zkracujeme čas na rekonvalescenci, zvyšujeme motivaci, psychickou pohodu, vyváženost a rovnováhu. Umíme nastavit a zapracovat i parametry rodinné, vztahové, které k komplexnímu obrazu patří. 

mceclip4.png

Individuální sporty

Individuální sporty ať už na úrovní profesionální, amaterské nebo jako druh zábavy, koníčku patří k našemu životu. Proč se v těchto oblastech nezdokonalovat? Nemyslíme tím sedřít ze sebe kůži a jít na doraz toho, co tělo vydrží. Myslíme tím optimalizovat úsilí a energii tak, abychom si sport užili s minimálními obtížemi. Každý rád dělá to, co mu přináší užitek, prospěch, zdravotní a psychickou pohodu. O to více nás to bude bavit a budeme zdravě soutěživí. CMB vám v těchto ohledech pomůže optimalizovat, nastavit a skloubit všechny parametry, zejména pak hlavu a tělo.

mceclip0.png

Týmové sporty

Týmová dynamika a sehranost týmu vychází z nastavení jednotlivce, který do určité míry může významným způsobem ovlivnit chod celého týmu. Příkladů z praxe máme nespočet, vy sami víte o čem mluvíme. Dobrý týmová dynamika, respekt a vnímání jeden druhého tvoří kompaktní celek, takové švýcarské hodinky bez ega. Mnohdy stačí málo a tým je funkční. Nutně nepotřebujeme každého půl roku měnit trenéra a doufat, že se celek zlepší. CMB měří a porovnává i takové poznatky, které nevidíme. Jsou ovlivněné emocemi, egem, vztahy a komunikací.